beats by dre cheap

Ciča zima i njene čudnovate priče

Ko sam i šta sam. Ne pitam se i ne postavljam upitnike. Iz sirotinjskih poderanih cipela sam se izvlačio dugo. Još se koprcam, ali sve su prilike da smo život i ja postigli nekakav smislen dogovor. On mene neće pretjerano umarati besmislicama, a ja njega neću pretjerano opteretiti sobom. Potpis, pečat, hatišerif, ratifikacija - sve po zakonu i redu. U stanu uzgajam avokado. Od ljeta sam čekao da čudna okrugla koštica da neke znake života. Počeo je da lista u novembru, budala. Svejedno mi je drago, nikad prije nisam tako srčano uzgajao neku biljku.

Ko sam i šta sam. Revnosno radim od ponedjeljka do petka, subotom i nedjeljom revnosno tražim utjehu za brzo proticanje vremena u bezumnom prostoru i igram se zaumnim. Čitam. Ne tako mnogo i ne previše, jer niko više ne čita previše, ali čitam. O novcu ne vodim pretjeranu brigu. Kad ga ima - trošim. Kad nema - jebiga. Biće. Nije to neki život, ali onaj pređašnji bio je mnogo gori, iako mi se u valovima nostalgije vraća i laže da je bilo lijepo. Vjerovatno i jeste, ne treba pretjerivati sa lamentima kao nekakva pizda. Jedno je plakati, drugo je biti pizda. Potukao sam se zadnji put prije dvije godine kada sam branio rođaka koji nije bio u pravu. Svejedno sam se potukao. Danas njega imam na piku i čekam jednu pogrešnu riječ. Ali pizde uvijek nađu prave riječi i izgovore, a ja sam na riječi slab jer riječima se u životu jedino i bavim.

Ko sam i šta sam. Poželio sam sreću svim izgubljenim ljubavima i ne tražim nove. Instant ljubav je u ovom trenutku dovoljan bijeg od stvarnosti. Davno sam mislio da neće još dugo, ali čini se da će potrajati. Nisam poželio sreću preko one stvari, već stvarno. Uviđam da nisam pretjerano veliki šupak prema ljudima, što je u svakom slučaju dobro. Ne trudim se da me ljudi previše znaju. Dovoljno je površno opipati puls i ne čačkati mečku. U dosadi i monotoniji sam pronašao nekakvu estetiku, a u vlastitoj okolini čudesnu distopijsku Valhalu. Družim se sa pjesnicima, alkoholičarima, hodžama, popovima i svakakvom duhovnom i materijalnom sirotinjom. Obično su ovi materijalno bogati zaista duhom siroti, a ovi duhom bogati su gola materijalna sirotinja. Onih između je najmanje. Živio Staljin i svjetska revolucija.

Ko sam i šta sam. Nevakat je za neki dublji smisao. Sve je na površini i mete se brezovom metlom. Niko sam i ništa. Nema me. Nisam tu. Baš tad se može napraviti priča.

Inertia
http://rushminute.blogger.ba
28/11/2017 18:52