beats by dre cheap

Rašomon

Moje riječi sežu do kraja smotane i friške Virdžinije, što i nije tako kratko. Obećao sam sebi da ću napraviti zao plan, ali prije toga trebam isplanirati kada. Prokrestinejšn nejšn. Nema me sedam dana i kolege s posla su uspjele usrati i šefa i stanicu. Inače sam ja taj kojem gase požare, ali jebiga, uživiš se i u ulogu onoga što ispravlja krive Drine. U posljednjih godinu i po sam shvatio da znam biti i ''faktor mira i stabilnosti'', što je veliki napredak. Poslije Nove godine ću prestati pušiti, govori neki lažov i federalni inspektor kućnog budžeta iz moje glave. Znam da neću. Onaj pragmatičniji se trudi da pređem na duhan za motanje, ali i taj će brzo da dobije nogu u guzicu.

Život sastavljen od sitnih hedonističkih eskapada će se vjerovatno nastaviti, što i nije tako loše. Nije to neki život, ali je život. Bez vse zle primisli, što bi rekli dijaci sa stećaka, mogu da nastavim gurati kamenje uzbrdo i gledati ih kako se kotrljaju nizbrdo. To je moje kamenje. Nije ni neki mramor, već uboga bosanska škrilja što škripi dok je guraš i puca dok se kotrlja. Ponekad poželim da sam isti onaj klinac koji u po noći trči pod tvoj prozor i doziva te dok mu srce užurbano lupa. Zaboravi insan da je bio debeo minus i da ti je ćaća iznio papovku, sve zaboravi, jer pamti samo dobro. A to nije dobro.

Kao kad se sutra budem sjećao iste ove kuće. Zaboraviću da sam sebi nakon svakog zimskog kupanja dodijelio medalju za hrabrost i sjećat ću se mirisa proljeća, toplih ljetnih noći i jezivo lijepog pogleda na planinu. Mog su druga ubili granatom kad je imao 8 godina, a ja se sa nostalgijom sjećam devedeset treće i mirisa prženog šećera na kolaču koji smo zvali stabilizacija. Ljudski mozak je čudo. I onda kad smo imali 16-17 i kad sam bio najlošiji basista koji je ikada svirao u historiji muzike (ali ne i punka), ja se sjećam kao lijepog, iako je tada cener bio nedokučiva misaona imenica.

Virdžinija je skončala. Ko nađe mjeru između friške i totalno suhe - plaćam mu piće.

Inertia
http://rushminute.blogger.ba
05/12/2016 20:39